Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου | Πρόγραμμα στήριξης
Με την συμπλήρωση μια αίτησης και με μια ετήσια βασική συνδρομή των 20 ευρώ, μπορεί οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να γίνει μέλος των «Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου». Κάθε δωρεά είναι ευπρόσδεκτη και μπορεί να γίνει για την κάλυψη αναγκών του Μουσείου.
Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου, Πρόγραμμα στήριξης
15737
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15737,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Το Σωματείο «Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου» συστάθηκε το 2011, εκφράζοντας την θέληση πολλών Μυκονιατών, αλλά και φιλότεχνων επισκεπτών του νησιού, που επιθυμούν να συνεχίσει και στο μέλλον να λειτουργεί με ασφάλεια το Μουσείο και τα παραρτήματά του, αλλά και να καταγράψουν και να βελτιώσουν τις συνθήκες της έκθεσης των αντικειμένων της Συλλογής, να επιλύσουν τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων και να προσελκύσουν και να ανοίξουν το Μουσείο σε ένα μεγαλύτερο κοινό.

ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στις αρχές Δεκεμβρίου δημιουργείται ένα καλλιτεχνικό- παιδικό εργαστήριο με τη συμμετοχή μελών των «Φίλων», όπου κατασκευάζεται η παραδοσιακή νησιώτικη «καράβα», την οποία οι μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες είτε διακοσμούν στα σπίτια τους είτε κρατούν όταν τραγουδούν τα κάλαντα.
Την δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου οργανώνεται η «Γιορτή του Τρύγου», μια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο Μύλο του Μπόνη (Αγροτομουσείο). Εκεί μικροί και μεγάλοι φίλοι του μουσείου μπορούν να απολαύσουν το πάτημα των σταφυλιών στο πατητήρι και την εξαγωγή του μούστου και, έτσι, να συνεχίσουν μια μακραίωνη διονυσιακή παράδοση.

η «Γιορτή του Τρύγου», στο Μύλο του Μπόνη
η «Γιορτή του Τρύγου», στο Μύλο του Μπόνη, φωτογραφία mykonosticker.com
ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα με την εθελοντική προσπάθεια της Δήμητρας Νάζου και άλλων μελών των «Φίλων», τα οποία απευθύνονται πλέον σε μεγάλα και μικρότερα παιδιά, αντλούν τα θέματα τους από την παράδοση, τους θρύλους και τα παραμύθια και έχουν ποικίλες αναφορές στα δρώμενα του νησιού.
Γίνονται ομιλίες και εργαστήρια χειροτεχνικών κατασκευών στα σχολεία σχετικά με λαογραφικά θέματα και ομιλίες σχετικά με την άυλη και υλική κληρονομιά του τόπου.
Διοργανώνονται επίσης σεμινάρια εκμάθησης κεντήματος, δαντέλας, μικρουφαντικής, κοσμήματος και κατασκευής κούκλας.
Επίσης εκθέσεις, εκδόσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις έχουν σκοπό να προωθήσουν την πολιτιστική κίνηση στον τόπο και να βοηθήσουν οικονομικά το μουσείο.

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ- ΔΩΡΕΕΣ- ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Με μια ετήσια συνδρομή μπορείτε να γίνεται Μέλος των Φίλων και να βοηθήσετε και ηθικά και πρακτικά την συνέχεια μιας πράξης αγάπης για την παράδοση του τόπου μας. Πέραν αυτής, με μια χορηγία ή δωρεά ή με την υιοθέτηση ενός μουσειακού μέρους των συλλογών του Μουσείου βοηθάτε στην συντήρηση και την ανάδειξη της μοναδικότητάς του.